Asylsökande ville inte utvisas – Beväpnade sig med kniv och tog gisslan i Stockholm

  • Onsdag 13 jan 2016 2016-01-13
E-post 3323

STOCKHOLM Det gisslandrama som under större delen av tisdagen utspelade sig i Stockholmsförorten Rinkeby rörde sig om en asylsökande man som inte ville utvisas tillbaka till sitt hemland. – Han har försökt hugga poliserna som först kom till platsen, berättar en polisman för Nyheter Idag.

Det var tidigt på tisdagen, strax efter klockan fyra på morgonen, som polisen larmades till en adress i Rinkeby i västra Stockholm. En person hade slagit larm om att en knivbeväpnad man befann sig i ett trapphus.

En poliskälla, som önskar vara anonym, berättar för Nyheter Idag att mannen i trapphuset var en asylsökande marockan som inte vill bli utvisad.

– Det rör sig om en asylsökande som har fått avslag på sin asylansökan och han har ursprung från Marocko, berättar poliskällan och fortsätter:

– Man har beslutat om verkställighet på honom och då barrikaderade han sig i lägenheten tillsammans med sin pappa.

Gick till attack

När den första polispatrullen kom till platsen gick mannen till attack mot poliserna med kniven. Därefter låste mannen in sig i en lägenhet tillsammans med sin pappa. Polisen försökte först bryta upp lägenhetsdörren, men då gick mannen till attack igen.

– Man försökte ta sig in i lägenheten genom att bryta upp dörren och fick upp en glipa och genom den glipan högg han med kniv och då backade man undan och så kom piketen, säger källan.

Först framåt femtiden på eftermiddagen gav den marockanske mannen upp och överlämnade sig till polisen, därefter kördes han till psykakuten på S:t Görans sjukhus. Mannens pappa hade då sedan en knapp timme tillbaka varit ute ur lägenheten.

Sällan svenska namn

Poliskällan fortsätter med att berätta att det väldigt ofta är människor med invandrarbakgrund han som polisman har att göra med när det gäller kriminalitet.

– Jag känner att det har kommit till en punkt nu att det sällan kommer in svenska namn här, säger han.

Se även:
Stort pådrag vid knivdrama i Rinkeby

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag