Avblåst larm om misstänkt bombman i Borlänge: ”Hade ingenting farligt på magen”

Foto: Google Maps
  • Onsdag 8 maj 2019 2019-05-08
E-post 52

BORLÄNGE En 27-årig man greps vid 18-tiden på onsdagskvällen vid köpcentret Kupolen i Borlänge efter att det kom in larm om att mannen hade något misstänkt fasttejpat på magen, något som Aftonbladet var först att rapportera om. Polisen kunde snabbt konstatera att det inte var någon bomb på mannen. – Han hade ingenting farligt på magen eller överhuvudtaget på sig, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

Det var strax före klockan 18 som polisen fick larmet om en situation vid köpcentret Kupolen i Borlänge.

– Vi fick samtal om att det var en person som har något på sig som såg ut som eller liknade någon form av explosiv vara, säger Christina Hallin till Nyheter Idag.

– Vi är relativt snabbt på plats med patruller som kan gripa mannen. Han hade ingenting farligt på magen eller överhuvudtaget, säger Hallin.

Mannen, som är född 1992, är gripen och förd till polisstationen misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse och innehav av brandfarliga och explosiva varor.

Med sig hade mannen en väska som polisen gjorde upp avspärrningar runt samtidigt som man kallade in nationella bombskyddet då innehållet var okänt.

– Vi har precis fått besked från nationella bombskyddet att vi kan ta väskan från platsen, säger Hallin och berättar att man tagit bort avspärrningarna strax efter klockan 20 på onsdagskvällen.

Hon vill inte säga om den gripne mannen är tidigare känd av polisen eller vilken nationalitet han har.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag