Bil körde in i folkmassa i Berlin – sju skadade

Foto: Berlins räddningstjänst
  • Söndag 26 jul 2020 2020-07-26
E-post 214

TYSKLAND Sju personer är skadade varav tre allvarligt efter att en man i en Mercedes SUV med estniska nummerskyltar körde in i en folkmassa i Berlin på söndagsmorgonen, uppger Bild. Föraren, en 24-årig man, har gripits. Lokal polis uppger för Bild att man inledningsvis tror att det handlar om en olycka.

Det var strax efter klockan sju på söndagsmorgonen som bilen körde in i en folkmassa på Hardenbergplatz vid tunnelbanestationen Zoologischer Garten i stadsdelen Charlottenburg i centrala Berlin, uppger Berliner Zeitung.

Sju personer skadades varav tre svårt. Enligt uppgifter i flera olika tyska medier hamnade en av de skadade under bilen och fick återupplivas.

Polisen har via en talesperson meddelat till Bild att man tror att det handlar om en olycka beroende på att bilen kördes för fort. Enligt preliminära uppgifter till Bild så ska föraren i hög fart ha kört in i ett närbeläget trafikljus och därefter ha åkt över på trottoaren och in i folkmassan.

Föraren har gripits. Han är en 24-årig man som bor i Tyskland. Bilen är en Mercedes SUV med estniska nummerskyltar.

Polisen har inlett en förundersökning kring omständigheterna. Man säger att det inte hittills framkommit något som tyder på politiska eller religiösa motiv.

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag