Bil kraschar in i brittiska parlamentet – rubriceras som terrorattentat

Parlamentet i Storbritannien. Foto: Adrian Pingstone (Public Domain)
  • Tisdag 14 aug 2018 2018-08-14
E-post 4

LONDON En man är misstänkt för terrorattentat efter att ha kört sin bil rakt in i säkerhetsbarriären vid det brittiska parlamentet i London. Mannen körde rakt in i ett gäng cyklister och fotgängare och två personer vårdas på sjukhus.

På tisdagsmorgonen den 14 augusti kraschade en bil in i säkerhetsbarriärerna utanför det brittiska parlamentet i hög hastighet. En man har arresterats misstänkt för terrorattentat. Det uppger The Telegraph.

En silverfärgad Ford Fiesta ska ha kört in i en grupp av cyklister och fotgängare som väntade på att trafikljuset skulle slå om. Vittnen på plats säger att bilen körde upp på trottoaren på fel sida av vägen och körde i full hastighet mot gruppen av människor.

Polisen flockades till platsen och parlamentet stängdes fullkomligt ner. Brittiska polisen uppger att mannen som arresterades är i 20-årsåldern och att händelsen utreds som ett terrorattentat.

Ingen annan person hittades i bilen och inga vapen har heller hittats på platsen. Ett vittne på plats uppger att han såg bilen accelerera i hög fart mot säkerhetskontrollen utanför parlamentet. Vittnet uppger även att han tror att det inte var avsiktligt att köra in i fotgängarna utan att de snarare ”var i vägen”.

Två personer har vårdats för skador som bedöms som inte särskilt allvarliga på plats och personerna har förts vidare till sjukhus för vård.

LÄS ÄVEN: Brittisk privatlärare i islamstudier skulle skapa en barnarmé för att utföra terrordåd i London

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag