Brandbomb inslängd på socialkontor

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 30 jul 2020 2020-07-30
E-post

STENUNGSUND När personalen kom till socialkontoret i västsvenska Stenungsund på torsdagsmorgonen upptäckte de att någon hade kastat en så kallad molotovcocktail genom en ruta. Händelsen utreds som försök till mordbrand.

Föremålet tros ha kastats in någon gång mellan klockan 17 på onsdagen och klockan sju på torsdagsmorgonen. Personalen gjorde upptäckten när de kom till jobbet.

– Personen såg först något på golvet som sedan visade sig vara bensin, sedan upptäckte man också att någon slängt in en molotovcocktail, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedmyr till GT.

Vätskan hade dock inte fattat eld och ingen kom till skada. Polisen rubricerar ärendet som försök till mordbrand och hade ännu ingen misstänkt i ärendet vid elvatiden på förmiddagen.

Daniel Jerling, tillförordnad kommundirektör, säger till GT att man inte känner till något hot mot verksamheten.

– Vi vet ju inte varför det här har hänt oss. Vi vet inte om det är riktat till en specifik person, kommunhuset eller socialkontoret. Men vi kommer följa upp det här med personalen nu, ifall de har några frågor eller liknande.

Läs även: Afghan slipper utvisning tack vare lågt IQ-test

Läs även: Rånad, misshandlad, förnedrad och knivhotad – därför högg han ihjäl sin skolkamrat

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag