C-politiker: ”Vet inte hur vi ska klara av att se Linköpingsborna i ansiktet”

Muharrem Demirok (C). Foto: Faksimil SVT
  • Torsdag 7 okt 2021 2021-10-07
E-post

LINKÖPING Efter ett flertal skjutningar med dödlig utgång i Linköping har kommunalrådet Muharrem Demirok (C) fått nog och rasar mot polisens oförmåga att lösa brotten.
– Om inte polisen kan garantera vår säkerhet och trygghet, då måste kommunen kliva in, säger han.

Under natten till onsdagen sköts en man i 35-årsåldern ihjäl i Linköping. Det är den fjärde personen som har skjutits till döds i Linköping i år, rapporterar SVT. Kommunalrådet Muharrem Demirok (C) reagerar starkt på händelsen.

– Jag var så förbannad i morse när jag läste om det här. ”Inte en skjutning till!” Jag vet inte hur vi snart ska klara av att se Linköpingsborna i ansiktet och säga att det här är en trygg stad, säger han till SVT.

– Vi upplever snart ett krig mellan de här gängen på våra gator där allmänhet, civilpersoner, tyvärr hamnar mitt i skottgluggen.

– Det här är ju en situation där vi bara måste säga: ”Nu är det nog.” Det här går inte längre. Det här är ett i princip krigstillstånd mellan de här gängen, och då måste man ta i med de absolut hårdaste handskarna man har.

Muharrem Demirok är kritisk till att polisen inte har klarat upp fler av skjutningarna samt ett bombdåd som skedde 2019.

– Det är helt oacceptabelt. Medan det här sker tvingas vi i kommunen att bygga upp en parallell organisation, nästan som en kommunpolis med ordningsvakter. Det är vårt svar på det, säger han.

– Om inte polisen kan garantera vår säkerhet och trygghet, då måste kommunen kliva in och bygga upp en säkerhetsorganisation som är långt utöver den kompetensen vi har.

Läs även: Centertoppen då: ”Har träffat henne – trevlig tjej” – Nu: ”Aldrig träffat henne eller hört henne framföra dessa åsikter”

Läs även: Familj utpressades av gäng – tvingades fly: ”Som ett krig under ytan”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag