CUF-toppens brutala sågning av Wallström: ”Skamligt”

Foto: Axel Pettersson / Wikimedia Commons samt faksimil Twitter
  • Tisdag 20 aug 2019 2019-08-20
E-post 797

”Din ’diplomati’ med de här kriminella är skamligt”, skriver CUF-toppen Dana Pourkomeylian till utrikesminister Margot Wallström (S) med anledning av att Sverige tar emot Irans utrikesminister Javad Zarif. Sågningen är politiskt känslig då Centerpartiet ingår i Socialdemokraternas regeringsunderlag. 

Reaktionerna mot att den socialdemokratiskt ledda regeringen tar emot Irans utrikesminister Javad Zarif är hårda. Tidigare under dagen har flera demonstranter samlats i centrala Stockholm för att visa sitt missnöje. Detta hindrar emellertid inte utrikesminister Margot Wallström från att ta emot potentaterna från den islamistiska diktaturen.

”Ärliga och konstruktiva dialoger med utrikesminister Zarif”, skriver Wallström på Twitter varpå hon berättar att fokus varit på situationen med ”mänskliga rättigheter” i Iran.

Samtidigt möter Wallström hård kritik från den svenska oppositionen. Men inte bara det, även röster inom regeringsunderlaget protesterar nu mot Socialdemokraternas utrikespolitik. CUF-toppen Dana Pourkomeylian skräder inte orden när hon svarar Wallström på Twitter.

”Din ’diplomati’ med de här kriminella är skamligt”, skriver hon och påpekar att det enda språk Irans regim förstår är pengar och makt. Pourkomeylian uppmanar även till att skära av bådadera och att sluta dra skam över Sverige. I samma tweet raljerar hon även över den svenska så kallade ”feministiska” regeringen.

På en presskonferens under tisdagen berättade Wallström att hon haft ett ”rakt och uppriktigt” samtal med diktaturens utrikesminister.

– I oroliga tider, som vi lever i, är det av största vikt att vi i Sverige också tar emot och samtalar med länder och ledare vars värderingar vi inte delar till fullo, sa hon även under presskonferensen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag