Dalai lama varnar för att Europa kan bli muslimskt eller afrikanskt

Dalai lama. Foto: Christopher Michel
  • Fredag 28 jun 2019 2019-06-28
E-post 10368

Nu varnar den tibetanske ledaren Dalai lama för att Europa kommer bli muslimskt eller afrikanskt om man inte börjar skicka tillbaks migranter till sina hemländer. Dalai lama har tidigare sagt att Europa borde förbli europeiskt, och anser att migranter ska utbildas och skickas tillbaks till sina hemländer. 

– Europeiska länder borde ge dessa flyktingar utbildning och träning, med målet att de ska återvända till sina egna länder med vissa färdigheter, säger Dalai Lama i en intervju med BBC.

Enligt Dalai lama bör de flesta migranter som kommit till Europa återvända.

– Ett begränsat antal är okej, men hela Europa blir så småningom ett muslimskt land, afrikanskt land – omöjligt, säger Dalai lama.

Läs även: Kinesiska kommunistpartiet: Dalai Lamas återfödelse måste följa Kinas lagar

Tidigare har Dalai lamas tibetanska exilregering anklagat Kina för att översvämma Tibet med kinesiska invandrare för att förändra landets etniska sammansättning, och år 2008 utbröt protester och upplopp på flera platser i Tibet riktade mot invandrande han-kineser.

– Frågan om invandring till Tibet är en ursäkt för Dalai-klicken för att tjäna deras politiska syften, sade Tanzen Lhundrup, forskare vid kinesiska centret för tibetologi i Beijing till McClatchy Newspapers.

Lhundrup menade att de invandrande han-kineserna med sina affärsverksamheter hade ”berikat och främjat Tibets ekonomiska utveckling”.

Läs även: Dalai lama: ”Europa tillhör européerna”

Dalai lama, som lever i exil i Indien, har flera gånger uttryckt oro för Europas demografiska utveckling och rekommenderat att migranter återvänder hem, bland annat på en konferens i Malmö 2018.

– Jag tycker att Europa tillhör européerna, sade Dalai lama då.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag