Dödförklarad kvinna vaknade på begravningsbyrå

Bild: Google maps.
  • Måndag 6 feb 2023 2023-02-06
E-post 0

I helgen vaknade en 82-årig kvinna som dödförklarats upp på en begravningsbyrå på Long Island i New York, rapporterar New York Post.

Kvinnan dödförklarades vid 11.45 på lördagen på Water’s Edge Rehab and Nursing Center i Port Jefferson, för att därefter transporteras till begravningsbyrån O.B. Davis Funeral Home i Miller Place.

Men två timmar senare, vid 14.00, upptäckte personal på begravningsbyrån att kvinnan fortfarande andades. Kvinnan togs till ett sjukhus i närheten. Hennes tillstånd är okänt.

Det är oklart om det handlade om en felaktig dödförklaring eller om kvinnan genomgick något medicinskt tillstånd som kan förklara händelsen. Händelsen utreds av åklagare.

I förra veckan bötfälldes ett vårdhem i Iowa på 10 000 dollar efter att en 66-åring kvinna felaktigt dödförklarats.

I det fallet räddade en anställd på begravningsbyrå livet på kvinnan genom att öppna plastsäcken hon befann sig i så att kvinnan kunde andas. Livräddningen blev dock tillfällig, då kvinnan avled två dagar senare.

Läs även: Fick nobben – stämmer på miljonbelopp för känslomässigt trauma

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag