Efter invandrarnas brutala misshandel – nu åker SD till Kil för att träffa ungdomarna

Foto; Facebook/Youtube
  • Fredag 10 maj 2019 2019-05-10
E-post 3024

STOCKHOLM/KIL En film från Kil som visar när två invandrare misshandlar en svensk kille som kör Epa (A-traktor) har spridit sig som en löpeld på internet. Nu åker riksdagsledamoten Tobias Andersson (SD), ordförande för Ungsvenskarna till skolan där flera av de inblandade går. – Det har blivit en märklig diskussion efter misshandeln. Mycket har handlat om att det skulle vara olagligt att sprida filmen och vad som eventuellt sagts innan istället för att handla om de riktiga brottsoffren, säger han.

Den uppmärksammade misshandeln av den 16-årige killen med Epa (A-traktor) ska ha skett vid första maj. Två invandrarungdomar misshandlar och trakasserar i ett klipp den svenske killen.

– Jag räknar till tre, om jag hittar dig, jag kommer slå dig, skriker den ene invandraren på kraftigt bruten svenska.

Till slut tar sig den svenske killen in i sin Epa och kör iväg. Men innan han åker sparkar en av de två invandrarna honom genom rutan och skriker något ohörbart.

 

Misshandeln har väckt kraftiga reaktioner. Tobias Andersson, riksdagsledamot för SD och ordförande för ungdomsförbundet Ungsvenskarna har bestämt sig för att åka till Kil och till skolan där flera av de inblandade går. Andersson meddelar i ett klipp på sociala medier att han kommer stå utanför Sannerudsskolan efter skoldagen.

– Jag åker huvudsakligen för att träffa personer som blivit drabbade av sådant här skoningslöst våld och trakasserier. För att prata med ungdomar i Kil om situationen där, för att lyssna och ta med mig deras berättelser till riksdagen.

– Man måste kunna lyfta problemen. Det gäller inte bara i det här fallet. Utan det här är något vi sett de senaste åren. Att vi ser hur ungdomsbrottslingar har kommit undan. Stor mängd brott som läggs på hög för att förövarna är unga.

Tobias Anderssons plan är att åka till Kil på måndag efter en EU-valdebatt i Göteborg.

– Förhoppningsvis finns det ungdomar där då som vill träffa mig och berätta för mig.

Efter att filmen började spridas i sociala medier var journalisten Joakim Lamotte tidigt ute och skrev om fallet. Något som bland annat lokaltidningen NWT vinklade på att filmen lett till hatiska kommentarer. Statliga SVT rapporterade om att spridningen av filmen kunde vara olaglig.

– Det har blivit en märklig diskussion efter misshandeln. Mycket har handlat om att det skulle vara olagligt att sprida filmen och vad som eventuellt sagts innan istället för att handla om de riktiga brottsoffren. De som faktiskt blir misshandlade, säger Tobias Andersson.

Vad är problemet?

– Det är så många som inte känner samhörighet med Sverige som nation och det är ett utspritt problem. Vi måste bygga upp den gemenskapen. Vi måste få bort den här typen av grupperingar.

Vad säger du till de som tycker att politiker ska hålla sig från sådana här enskilda händelser?

– Vi politiker måste ta vårt ansvar och lyssna på brottsoffer i högre grad. Det är något som saknas idag.

Hos polisen finns en anmälan om misstänkt misshandel och olaga hot. Enligt Expressen  säger rektorn på Sannerudsskolan att det under en tid funnits bråk och spänningar mellan olika grupperingar av ungdomar på skolan.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag