”En varning”: Jordan B. Peterson stämmer universitet för förtal

Jordan B. Peterson. Foto: Adam Jacobs
  • Lördag 23 jun 2018 2018-06-23
E-post 378

KANADA Psykologiprofessorn och författaren Jordan B. Peterson stämmer universitetet Wilfrid Laurier för förtal sedan han blev kallad sexist och rasist av skolpersonalen.

Kanadensaren Jordan B. Peterson har gjort sig känd bland annat för sitt motstånd till ny lagstiftning i Kanada som gör det obligatoriskt att använda könsneutrala pronomen för människor som varken identifierar sig som man eller kvinna. Just nu är han på turné för att marknadsföra sin nya bok 12 Rules for Life.

När lärarassistenten Lindsay Shepherd visade sina studenter på Wilfrid Laurier University ett tv-klipp med Peterson fick hon en åthutning av skolans personal. Shepherd fick veta att det inte var tillåtet att exponera studenterna för Peterson eftersom han är en farlig sexist och rasist. Dessutom jämfördes han med Adolf Hitler.

En ljudinspelning från mötet lades ut på nätet, och nu väljer Peterson att stämma universitetet för 1,5 miljoner dollar för förtal.

– Jag tror att det här är en varning till andra vårdslösa administratörer och professorer som låter sig styras av sina ideologiska fördomar att vara lite mer försiktiga med vad de säger och gör, säger Jordan B. Peterson enligt National Post.

Nedan kan du se Jordan B. Petersons omtalade intervju med Cathy Newman:

Läs även: ”Det finns ingen toxisk manlighet” – David Eberhard om det svenska könsexperimentet

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag