Explosion i flerfamiljshus i centrala Malmö

Genrebild.
  • Tisdag 21 Nov 2017 2017-11-21
E-post 198

MALMÖ Under måndagskvällen skedde en explosion i ett flerfamiljshus i centrala Malmö. Explosionen ska ha skadat tre dörrar och varit särskild riktad mot en lägenhet där en familj befanns sig vid tiden för explosionen. Polisen har ännu inte frihetsberövad någon för dådet.

I ett hus på Möllevången 3 i Malmö skedde det en kraftig explosion under kvällen till måndagen den 10 november. Explosionen ska ha skadat sammanlagt tre stycken dörrar och tekniker från nationella bombskyddet undersöker platsen för sprängningen, uppger SVT Nyheter.

Enligt polisen finns det ingen misstänkt för explosionen i flerfamiljshuset än. I den lägenheten som bomben var riktad mot befann det sig en familj.

Enligt Daniel Jonasson, inre befäl på Malmöpolisen, handlar explosionen om en kraftig detonation och inte någon liten smällare eller banger. När Jonasson får frågan huruvida det existerar en hotbild mot familjen som bomben var riktad mot eller inte svarar han att familjen själva uppger att det inte finns någon hotbild.

En person ska ha förts till sjukhus med ambulans efter sprängningen.

– Vi har spärrat av och genomför en teknisk undersökning. Nationella bombskyddet är på plats. Vi pratar med folk som bor där för att kolla om de har sett eller hört någonting, sade Mikael Lind, vakthavande befäl på polisregionen Syd, till SVT Nyheter.

Klockan 05 på tisdagsmorgonen hävdes avspärrningarna och den tekniska undersökningen var klar. Enligt Daniel Jonasson har polisen knackat dörr i området och fått in en del vittnesuppgifter. Polisen har ännu inte frihetsberövat någon för dådet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag