Extremister hotar skolor i Göteborg: ”Flickor ska ha slöjor”

Killarna ska ha ropat att flickor ska bära slöja på Polhemsskolan i Göteborg, erfar Göteborgsposten. Foto: Wikimedia Commons
  • Måndag 16 Nov 2015 2015-11-16
E-post 4974

GÖTEBORG Tidningen Göteborgsposten uppmärksammar en polisanmälan gällande en grupp killar som trängt sig in i Polhemsgymnasiet i Göteborg. Där ska de olovligen tagit sig in i klassrum och skrämt elever och personal. – Flickor ska ha slöjor, har ropats från killgänget.

På måndagskvällen publicerar tidningen Göteborgsposten en artikel som berättar om en händelse som anmälts till polisen. En grupp om 10-15 killar i gymnasieålder har olovligen tagit sig in i flera klassrum på Polhemsskolan i Göteborg och i ett av klassrummen ska de ha skrämt elever och personal.

– Läraren sa ifrån mycket skarpt att de måste lämna klassrummet, vilket de inte gjorde, och vid något tillfälle ska någon av dem ha ropat ”flickor ska ha slöjor”. Vi tyckte det var såpass allvarliga att främmande personer kan ta sig in på skolan och uppträda på det här sättet att vi har polisanmält händelsen, säger Mona Ericsson, områdeschef för Lindholmens gymnasieområde, till Göteborgsposten.

Tidningen kopplar ihop händelsen med våldsbejakande extremism i förorter som Angered och Bergsjön. Göteborg är har blivit känt som en de städer i Europa där terrorstaten IS uppges ha en bred rekryteringsbas. Ett stort antal av de jihadister som reser till Syrien eller Irak för att ansluta till IS har visat sig vara hemmahörande i Göteborg.

Göteborgsposten berättar att gymnasieskolorna i Göteborg tar den här typen av händelser på stort allvar. Nyheter Idag har under måndagskvällen försökt nå Mona Ericsson för en kommentar, utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag