Få ett bättre inomhusklimat med nya fönster och dörrar!

  • Tisdag 10 jan 2023 2023-01-10
E-post

Fönster och dörrar är en viktig del av ett hem. De skyddar oss mot oväder, ger oss ljus och ventilation. Med tiden kan de dock börja läcka, vilket kan leda till att värme och kyla inte stannar inomhus. Genom att köpa nya men billiga fönster och dörrar på sparfönster, kan du minska energiförbrukningen och öka komforten i hemmet. Det är en investering som lönar sig på sikt.

Varför ska man byta sina fönster?

Man bör byta ut sina fönster minst en gång var 10:e år, men det beror på vilken typ av material som används. Träfönster bör bytas oftare, medan vinyl- eller aluminiumfönster kan hålla lite längre. Med tiden kan fönstren börja läcka, vilket leder till att det blir kallt och fuktigt inomhus. Det kan även göra att det blir svårt att stänga och öppna sina dörrar och fönster, så det är viktigt att byta ut dem innan de börjar skapa problem. Byter man ut sina fönster kan man dessutom spara pengar på energikostnader som uppkommer från läckande fönster.

5 saker att tänka på

När du väljer nya fönster är det viktigt att tänka på fem saker.

  1. Först och främst måste du se till att dem är korrekt installerade, så att dem inte läcker eller släpper in kall luft.
  2. Du bör också se till att dem är gjorda av högkvalitativa material som kan stå emot alla typer av väderförhållanden.
  3. Det är också bra att ta reda på vilket typ av glas som används, eftersom detta har stor inverkan på hur mycket solenergi som tränger igenom fönstret.
  4. Naturligtvis bör du också se till att fönstret passar in i din design, så att det ser estetiskt tilltalande ut.
  5. Slutligen bör du jämföra priser mellan olika leverantörer, så att du hittar billiga fönster och dörrar som kan installeras i ditt hem.

Glöm inte U-värdet

Det material som används i konstruktionen av fönstret, såsom trä och aluminium, påverkar fönstrets livslängd vilket också påverkar fönstrets isoleringsförmåga över tid. Något annat som påverkar isoleringsförmågan är U-värdet. U-värde är ett mått på hur mycket värme som förloras genom ett fönster. Ju lägre U-värde, desto bättre isoleringsförmåga har fönstret. Beroende på hur många glas som är i fönstret ju lägre kommer U-värdet att vara.

Nya dörrar och fönster viktiga för att behålla en trevlig inomhusmiljö. Genom att installera billiga fönster och dörrar kan du minska mängden av luft som cirkulerar, samtidigt som du kan hålla temperaturen behaglig. Har du redan bytt ut dem? Om inte, kanske det är dags att göra det nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag