Farmor gömde sprängmedel i sin bh – döms till ett halvårs fängelse

Foto: Flickr
  • Söndag 7 mar 2021 2021-03-07
E-post 242

ALBY När polisen gjorde husrannsakan försökte den misstänktes farmor gömma sprängmedel i sin bh. Nu döms farmodern till ett halvårs fängelse i målet, som har kopplingar till den uppmärksammade kidnappningen av rapartisten Einár.

En kvinna i 60-årsåldern, som är farmor till en brottsmisstänkt, försökte gömma flera hekto sprängmedel i sin bh bär polisen gjorde husrannsakan i familjens lägenhet i Alby, rapporterar SVT.

Polisen gjorde tillslaget efter att man hittat kokain som misstänktes tillhöra en 18-årig man skriven på adressen.

Läs även: Välkänd svensk rappare kidnappad och misshandlad – talar ut på Instagram

Under genomsökningen av lägenheten hittade polisen två helautomatiska pistoler, en helautomatisk kulsprutepistol med ljuddämpare och ammunition, tre hekto hasch och sammanlagt nära ett kilo sprängmedel.

Polisen grep förutom 18-åringen hans mor, hans faster och hans farmor. På torsdagen dömdes modern till fängelse i ett år och fyra månader för skyddande av brottsling och medhjälp till grovt vapenbrott av Södertörns tingsrätt.

Farmodern dömdes till ett halvårs fängelse för medhjälp till brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och ringa narkotikabrott, medan fastern friades.

18-åringen och en annan person åtalas också för fynden vid husrannsakan, men tingsrätten avvaktar med deras dom då de även är misstänkta i det så kallade ”encro-målet” mot det kriminella gänget Vårby-nätverket.

I encro-målet åtalas omkring 30 personer för förberedelse till mord, synnerligen grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och människorov. Bevisen mot personerna har framkommit efter att fransk polis lyckats dekryptera tjänsten ”Encrochat” som användes av kriminella runt om i Europa.

Encro-målet omfattar bland annat den uppmärksammade kidnappningen av rapartisten Einár, där rapartisterna Yasin Byn och Haval Khalil utreds som misstänkta.

Läs även: SR-hyllad rappare häktad – misstänks för kidnappning av rapartisten Einár

Läs även: Häktade rapparen: ”Tyvärr sätter samhället återigen käppar i hjulet”

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag