Häktade rapparen: ”Tyvärr sätter samhället återigen käppar i hjulet”

Yasin i intervju med SVT, samt inlägget. Foto: SVT Play / Instagram
  • Måndag 18 jan 2021 2021-01-18
E-post 811

SVERIGE Rapparen Yasin sitter häktad misstänkt för stämpling till människorov, men hävdar sin oskuld i ett inlägg på Instagram. Där klagar han också på att ”samhället” sätter käppar i hjulet för honom.

Som Expressen rapporterar greps 23-årige Yasin Mahamoud på nyårsafton och sitter nu häktad misstänkt på sannolika skäl för stämpling till människorov mot en annan känd artist. Han har tidigare dömts till fängelse för grovt vapenbrott, och förra året satt han häktad misstänkt för mord.

På söndagen gjorde han ett inlägg på Instagram om att han skulle släppa ny musik under natten.

”Det är synd att häktespromenader har blivit en vana men det stoppar inte mig ifrån att ge mina lyssnare det dom förtjänar”, skriver han i inlägget.

Rapparen passar också på att bedyra sin oskuld.

”Jag var oskyldig då och jag är oskyldig nu, det är inte första gången jag hör fyrverkerierna välkomna det nya året från en cell, det är inte första gången ja firar min födelsedag med knäckebröd och smör. Det är många som kan vittna till min fördel att jag gav 2020 allt vad jag hade. Jag trodde verkligen 2021 skulle bli året jag firade mina framgångar och allt jag åstadkommit. Men tyvärr sätter samhället återigen käppar i hjulet.”

Kammaråklagare Anna Stråth beräknar att hon kommer att ta beslut om att väcka åtal i mars. Hon tror inte att Yasin har publicerat inlägget själv.

– Troligtvis är det någon som lagt ut det här för hans räkning. Han ska inte själv ha tillgång till ett Instagram-konto när han är häktad. Dessutom finns det inga misstankar om att han haft det heller, säger hon till Expressen.

På Twitter har terrorforskaren Magnus Ranstorp reagerat över Yasins ord om att samhället sätter käppar i hjulet för honom.

Läs även: Sveriges Radio spelar Yasin men inte Eddie Meduza eller Ultima Thule

Läs även: Misstänks ha sexutpressat unga flickor med filmer: ”Sett det som man har rätt att begå dessa typer av brott”

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag