Fejkpolis försökte stjäla baby efter jordbävning

Räddningsarbete i Turkiet. Bild: Public Domain
  • Torsdag 16 feb 2023 2023-02-16
E-post 0

En man har gripits av turkisk polis som misstänkt för att utklädd till polis ha försökt stjäla en baby i de jordbävningsdrabbade delarna av södra Turkiet, rapporterar Daily Mail. Den falska polisen försökte stjäla barnet från ett sjukhus, men personalen på sjukhuset förstod snabbt att mannen var en bluff, och kontaktade den riktiga polisen, som grep mannen.

Det var på ett sjukhus i Samandag-distriktet i den jordbävningsdrabbade provinsen Hatay som en man kom in och hävdade att han var polischef. Sjukhuspersonal såg emellertid att hans ID-kort var falskt, och kontaktade den riktiga polisen som grep mannen.

Läs även: Mamma drog pistol och avbröt kidnappning

På sig hade mannen falska ID-kort för militär och polis, samt guld och kontanter i turkiska lira, dollar och euro till ett sammanlagt värde på omkring 6 500 dollar.

Polisen misstänker att mannen försökte kidnappa en baby på sjukhuset, efter tidigare försök till kidnappningar efter jordbävningen, där minst 1 362 barn har separerats från sina familjer.

Framförallt har den så kallade mirakelbabyn Aya, som föddes i ett kollapsat hus i Syrien där hela hennes familj dött, utsatts för flera kidnappningsförsök.

Vid flera tillfällen har personer som påstått sig vara släktingar kommit till sjukhuset där Aya finns, och på måndagen stormades sjukhuset av beväpnade män som misshandlade sjukhusets chef. Sjukhuset avvisar emellertid uppgifter om att överfallet hade med Aya att göra.

– Anklagelsen om kidnappning var ett missförstånd. Det här var helt och hållet en intern, sjukhusrelaterad fråga och har ingen som helst koppling till barnet, säger Dr Ahmad Hajj Hassan till BBC.

Aya ska ha flyttats till en säkrare plats enligt uppgift till BBC.

Minst 35 000 människor har dödats och 130 000 skadats i jordbävningen i Turkiet och Syrien som skedde den 6 februari.

Läs även: Jordbävning i Turkiet – då erbjuder svenska regeringen hjälp

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag