Femteklassarnas brev till Löfven: Ut med kriminella invandrare

  • Lördag 27 okt 2018 2018-10-27
E-post 4517

ÖSTERSUND Inför valet i år skrev 18 femteklassare i en skola i Östersund ett brev till statsminister Stefan Löfven (S). Där kom de med förslag på vad de hade gjort om de satt på hans post. Ett av kraven var att kriminella invandrare ska utvisas.

Eleverna, som höll på att lära sig om valet och demokrati, skrev varsitt brev till Stefan Löfven men hade vissa förslag som var gemensamma för de flesta. Exempelvis ville de ha strängare straff för allvarliga brott, ett stopp för mobbning – och lägre skatter.

”Sänka skatterna så kan man köra volvo. Ingen tyota och gratis glass till barnen”, skriver en av eleverna.

Ett annat barn skriver att han vill ha sänkta skatter, men slår samtidigt fast att han röstar på socialdemokraten Löfven.

Bli PLUS-medlem och läs resten av kraven:

– vilka som ska utvisas

– förslag för vården

– Löfvens svar

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag