First Baptist Church i Texas rivs efter massakern

Foto: Facebook
  • Fredag 10 Nov 2017 2017-11-10
E-post 38

USA First Baptist Church i Sutherland Springs i Texas kommer rivas efter söndagens massaker då 26 dödades och ett 20-tal skadades. Det berättar kyrkans pastor, rapporterar AP.

Kyrkans pastor Frank Pomeroy träffade tidigare i veckan ledare för Southern Baptist Convention, ett av USA:s största kyrkosamfund. Han berättade då att kyrkan kommer rivas eftersom byggnaden annars kommer vara så pass starkt förknippad med massmordet.

Charlene Uhl, mamma till 16-åriga Haley Krueger som dödades i attacken, håller med pastorn.

– Det borde fortfarande finnas en kyrka, men inte här, säger hon.

Det är inte första gången en byggnad rivs efter en massaker.

Sandy Hook Elementary i Newtown, Connecticut där 20 barn och sex vuxna dödades i en skolmassaker 2012 har också rivits. En ny skola har byggts på en annan plats.

En amishskola i Lancester, Pennsylvania där fem skolflickor mördades 2006 revs också kort efter dådet. En ny skolbyggnad uppfördes på en annan plats och platsen där den gamla skolan låg är numera betesmark.

Det är fortfarande inte klarlagt vad attentatsmannen Devin Patrick Kelley hade för motiv till söndagens dåd. En hypotes som förts fram är att han attackerade kyrkan eftersom hans frus familj brukade gå dit.

Se även:
Devin sköt ihjäl 26 i kyrka i Texas – tog sedan sitt liv

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag