Devin sköt ihjäl 26 i kyrka i Texas – tog sedan sitt liv

Foto: Privat/Twitter
  • Måndag 6 nov 2017 2017-11-06
E-post 0

USA 26-årige Devin Patrick Kelley sköt igår ihjäl 26 personer i en baptistkyrka i Texas. Det skriver nyhetsbyrån AP.

Massakern i First Baptist Church i Sutherland Springs i södra Texas inträffade under söndagsmorgonen. 26-åringen klev in i kyrkan, iförd stridsmundering och beväpnad med bland annat ett halvautomatiskt gevär, och började skjuta kyrkobesökarna.

26 människor dödades och ett 20-tal skadades varav tio vårdas för kritiska skador. Bland dödsoffren fanns såväl barn som pensionärer och gravida kvinnor. Det yngsta offret 18 månader gammalt och det äldsta 77 år.

Gärningsmannen har identifierats som 26-årige Devin Patrick Kelley. Han flydde efter dådet i en bil, jagad av beväpnade vittnen till massakern. Under jakten körde han av vägen, kraschade bilen och tog därefter sitt liv genom att skjuta sig själv.

Devin Kelley har en bakgrund inom USA:s flygvapen, men avskedades 2012 efter att ha misshandlat sin hustru och barn. Enligt myndigheterna ska han ha hyst hat mot och skickat flera hotfulla meddelanden till sin svärmor som brukade besöka kyrkan som han attackerade.

Myndigheterna misstänker att det var den konflikten som utlöste attacken mot kyrkan och tror inte att dådet motiverats av vare sig rasistiskt eller religiöst hat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag