Fler och fler företag väljer coworking space – här är varför!

  • Torsdag 17 nov 2022 2022-11-17
E-post

Coworking spaces är ett bra alternativ för företag som vill ha en flexibel lösning. Coworking spaces har blivit allt vanligare de senaste åren och det finns flera olika anledningar till varför företag väljer coworking. Det ger företag möjlighet att arbeta i en inspirerande miljö tillsammans med andra likasinnade personer. Dessutom är det ofta mycket enklare att boka ett coworking space än att hyra egna kontor.

Hur fungerar coworking?

Coworking är ett koncept som blivit allt mer populärt de senaste åren. Det innebär att man delar arbetsplats med andra, ofta frilansare eller företagare. Coworking-kontor finns i stora städer runt om i världen och coworking Stockholm erbjuder många olika variationer av kontor. Det är en bra lösning för många som inte vill sitta hemma eller ha ett traditionellt kontor. Coworking-kontor erbjuder vanligtvis flera olika typer av abonnemang, så man kan välja hur mycket man vill betala och hur ofta man vill använda det. Detta gör coworking till en väldigt flexibel lösning och det är därför de har ökat i popularitet. De flesta coworking-kontor har också en hel del tjänster som ingår, vilket gör det till ett lätt hanterligt sätt att ha ett kontor.

Vart finns coworking space?

Coworking space finns på många olika platser, både i stora och små städer. I Stockholm finns det coworking spaces i centrala lägen som Vasastan och Södermalm, men även i förorterna som Solna och Täby. Till exempel finns coworking i Vikdalgsgränd i Nacka där det erbjuds både privata kontorsrum och mötesrum, men även business lounge och virtuella kontor. På detta coworking space har man 11-60 kvadratmeter och det är valbart hur många arbetsplatser man vill ha. Det finns även tjänster som telefon- och städservice, samt en säkerhet med alarmsystem. En matsal finns med möjlighet till både catering eller egen tillagning av mat i kokvrån.

Tjänsterna som erbjuds varierar mellan olika coworking space. På Birger Jarlsgatan på Östermalm har du exempelvis även balkong, cykelställ och kopieringsanläggning. De vanligaste och mest grundläggande faciliteterna är wi-fi, administrativt stöd och städservice. Det finns coworking alternativ med färre faciliteter såsom Fjordalléen i Oslo. Där erbjuds ett stilrent coworking space med bra förbindelser till kommunaltrafiken. Coworking space Oslo växer också och har mycket att erbjuda.

Hur mycket kostar coworking space?

Kostnaden för coworking beror på vilken typ av kontor du letar efter. Desto fler faciliteter som erbjuds desto högre blir priset. Vart det är beläget påverkar också kostnaden eftersom centrala coworking space vanligtvis är med eftertraktade. Priset är per arbetsplats och betalas varje månad. Det finns coworking från 2000 kr men många har ett pris runt 5000 kr och uppåt. Ifall det ska finnas privata rum kan det kosta uppemot 10 000 kr.

Vad är fördelen med coworking?

Coworking spaces är ofta mycket mer flexibla än vanliga kontor. De flesta coworking spaces har olika abonnemang och priser, så man kan välja det som passar bäst för en själv. Dessutom är det ofta enklare att flytta in i en coworking space, eftersom man inte behöver teckna någon långvarig hyresavtal. Coworking spaces erbjuder också möjligheten att möta andra människor och bygga upp ett nätverk, vilket kan vara mycket användbart för personer som jobbar på egen hand.

Företag väljer coworking space för flera olika skäl. De som delar ett kontor slipper hyra och inreda egna lokaler, och får istället tillgång till ett redan inrett kontor med allt vad det innebär. Dessutom ökar chansen att träffa andra likasinnade personer och därför även nya affärskontakter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag