Flera bränder anlades i Uppsala – räddningstjänst möttes av stenkastning

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 26 feb 2018 2018-02-26
E-post 895

UPPSALA På söndagskvällen var det oroligt i stadsdelen Gottsunda i Uppsala. Bilar och soprum sattes i brand, och räddningstjänsten utsattes för stenkastning när de försökte släcka bränderna.

Vid ett flertal tillfällen under söndagskvällen sattes bilar och soprum i brand i Gottsunda. Det första larmet kom vid 18.27 om bilbrand och brand i soprum på Bandstolsvägen. När räddningstjänsten kommer dit blir de bemötta av stenkastning.

Vid 21-tiden brinner två bilar på August Södermans väg, och vid 22.30 brinner flera fristående sophus igen på Bandstolsvägen.

– Vi är där under kvällen för att försöka bringa ordning. Det var mycket folk ute och mycket folk på plats och en hel del upprörda känslor, säger Linda Wideberg, polisens presstalesperson, till Nyheter Idag.

Varför det?

– Det är oklart för mig. Men patrullerna på plats rapporterade in att det var mycket folk. Jag vet inte deras anledning till att vara upprörda.

Polisen har inte gripit någon, och ingen är skadad. Anmälan har skrivits om skadegörelse men polisen har ingen misstänkt.

Är det mycket oroligheter i Gottsunda?

– Det har väl varit en del där på sista tiden, säger Linda Wideberg.

Vet man varför?

– Nej, inte mig veterligen i alla fall. Jag har ingen känd orsak till det.

Läs även: Här är ”no go-zonerna” som Sverige och Norge bråkar om

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag