Fräck stöld mot Rickards Ica-butik

Bilden föreställer en annan ICA-butik Foto: Wikimedia commons
  • Fredag 4 aug 2017 2017-08-04
E-post 4

ÅRJÄNG Under måndagen den 31 juli blev en Ica-butik i Årjäng utsatt för en välplanerad stöldkupp. Flera män i minibussar välte sopor utanför butiken för att avleda personalen samtidigt som andra män gick in i butiken för att stjäla.

Mitt under dagstid måndagen den 31 juli blev Ica-butiken, Ica Nära Sillerud i Årjäng, utsatt för en genomarbetad stöldräd, uppger Expressen.

Stölden började med att tre män under lunchtid kommer in i butiken för att panta burkar men butiksägaren Rickard Ohlin anade att något var fel.

– De kom ett gäng som skulle panta burkar. De hade många säckar med sig som de sa att de hade plockat vid en festival. Men det har inte varit någon festival i närheten så jag fick en lite dålig magkänsla, säger handlaren Rikard Ohlin som äger butiken, till Expressen.

Rickard avvisade männen från butiken efter att han förklarat att butiken inte kan hantera så många pantburkar. Männen försvann då in i två minibussar som åkte iväg.

Efter tre timmar var männen tillbaka med fler bilar, den här gången var det sju personer med individuella uppdrag för att genomföra stölden.

En bil parkerade tvärs över butikens varuintag för att blockera platsen samtidigt som en annan man gått runt till baksidan av butiken för att kasta sopor ur en container. Rikard Ohlin med hans anställda gick för att konfrontera männen varpå männen hoppade in i en minibuss och försvann.

Det var då Ohlin insåg att det var en skenmanöver, samtidigt som Ohlin och hans anställda aviserat männen utanför gick andra män ur gänget in i butiken för att stjäla.

– De gick in och tog vad de ville. Bara gick förbi kassan och ut genom huvudentrén. De brydde sig inte om något, säger Rikard Ohlin.

Flera bensindunkar saknas men det är inte ännu klart vad som stulits.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag