Gäng sexofredade 13-årig flicka mitt på dagen – Ingen vuxen i Nässjö ingrep

Tågstationen i Nässjö. Foto: Wikimedia Commons
  • Tisdag 2 aug 2016 2016-08-02
E-post 7972

NÄSSJÖ Ett gäng killar skrek på arabiska, gick ihop i grupp och började tafsa på en 13-årig flicka mitt i centrala Nässjö. Men trots att det fanns vuxna i närheten var det ingen som ingrep. Det berättar flickan själv för lokaltidningen Vetlandaposten.

När lokaltidningen Vetlandaposten talar med den 13-åriga flickan vill hon vara anonym. Hon berättar att hon varit på centralstationen i Nässjö med en vän som skulle åka buss.

Redan när de var vid stationen och väntade hade ett gäng killar dykt upp och betett sig på ett sätt som tjejerna upplevde som obehagligt. Men när den ena tjejen alltså var på väg därifrån började ett gäng killar i åldern mellan 15 och 20 år sexofreda henne i centrala Nässjö.

– Jag tänker att jag går bara förbi, för de kommer inte att göra någonting. Då börjar de prata och skrika på arabiska, det är jag nästan helt säker på att det var. Då blev jag rädd! Jag tittade på dem och skrek nästan: gå härifrån, lämna mig!

Men trots att tjejen var rädd gick killarna ihop så att hon inte kunde passera. Hon berättar för lokaltidningen att de inte ville släppa förbi henne, hur hon än försökte komma därifrån. De ska bland annat tagit henne på rumpan och gått in i henne med axlarna.

Det ska ha funnits vuxna i närheten, men trots att flickan grät och var rädd var det ingen som reagerade eller hjälpte henne.

– Jag fattar inte hur man tänker om man ser flera killar med en liten tjej som gråter. Fattar man inte att någonting är fel då? säger hon till tidningen.

Tidigare har Höglandsnytt också rapporterat om sexofredanden vid Nässjö centralstation. Då ska en vuxen kvinna blivit ofredad av ett gäng unga män.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag