Grundläggande utrustning för din nästa jaktsäsong

  • Tisdag 4 okt 2022 2022-10-04
E-post

För många är jakt en livsstil, och det finns traditioner som går i arv från generation till generation.

Det finns klassiska jaktredskap som t.ex bågen och det pålitliga geväret. Men med modern teknik finns det sätt att höja din jaktglädje och sätt att öka din kvot. Ta en titt på några väsentliga jaktredskap du kanske inte har tänkt på.

Åtelkamera


Det första väsentliga redskapet är en hyfsad åtelkamera. Genom att strategiskt placera kameror längs markerade stigar och landskap är det lättare att identifiera djuraktivitet i ditt område. Dessa kameror kommer att vidarebefordra vital information i realtid för att hjälpa dig hitta de bästa platserna och tiderna att inleda jakt. 

Dessa kameror har utvecklats långt så att du i realtid kan övervaka ett område via din smartphone från en avlägsen plats. Du kan aktivera mörkerseende och infraröd teknik för att ge tydligare nattbilder i fantastisk upplösning. En annan innovation är solenergi som gör att du inte ens behöver oroa dig för batterier eller laddning av din kamera.

Med några få välplacerade åtelkameror kan du verkligen förbättra din jaktupplevelse, vilket gör kamerorna mycket prisvärda. 

Högteknologisk optik

Kikarsikten

Smarta kikarsikten, även kallade ”e-scopes” eller ”elektrooptik” kan göra jakten mer som ett videospel genom att virtuellt tala om för dig var du ska sikta och när du ska trycka på avtryckaren. Många av dessa kikarsikten lovar att eliminera gissandet när du siktar, men sanningen är att du fortfarande måste lära dig att skjuta och sikta bra för att dessa kikarsikten verkligen ska kunna förbättra din jaktupplevelse. 

Handhållen termisk monokulär

En termisk monokulär tillåter dig se i mörkret med infraröd teknologi. Dessa låter dig jaga i gryningen och under kvällen för att spåra och hitta byten du annars hade missat. Dessa är bl.a. utrustade med förmågan till förstoring, värmebilder och avståndsmätare för att spara tid och ansträngning. 

Avståndsmätare

Laseravståndsmätare är värdefulla verktyg för alla typer av jägare som hjälper dig uppskatta avståndet mellan dig och ditt villebråd. Skjuta eller inte skjuta?

Dessa är särskilt användbara i ojämn terräng när du tittar upp eller ner i vinkel mot ditt byte. Du kan också använda dem för att spåra och föra anteckningar om var och när vissa djur kommer att vara. 

Jaktbelysning 

Jaktbelysning har också utvecklats mycket senaste åren med tillkomsten av LED och andra belysningstekniker. Att ha en nattbelysning för jakt ökar dina chanser att fälla ett byte. I allmänhet kan du välja mellan gröna och röda jaktljus eftersom vissa djur, som t.ex vildsvin, inte kan se dessa färger. Så du kan se dem, men de kan inte se dig. 

Doftkontroll

Slutligen har det gjorts tekniska framsteg inom doftkontroll som har till uppgift att maskera din egen doft från ditt byte.

Den senaste innovationen är ozon-maskiner som ständigt maskerar din doft när du jagar och låter dig förbli oupptäckt. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag