Gymnasieafghan döms för våldtäkter mot unga flickor

Foto: Pixabay
  • Onsdag 14 jul 2021 2021-07-14
E-post 1381

UDDEVALLA En 21-årig afghan dömdes på tisdagen i Uddevalla tingsrätt för åtta fall av våldtäkt mot barn samt ett fall av sexuellt ofredande. Han har tidigare fått uppehållstillstånd för gymnasiestudier i Sverige.

Övergreppen har begåtts mot tre flickor under en tidsperiod från augusti 2019 till november 2020. Flickorna var då 13 och 14 år gamla och en av dem har en lindrig utvecklingsstörning.

Mannen förnekar brotten samt att han ens har haft någon kontakt med de tre flickorna. Han är tidigare ostraffad.

Domstolen kommer dock fram till att han är skyldig och att straffvärdet för hans brott motsvarar fängelse i fyra och ett halvt år. På grund av mannens ålder – han var 19 år när det första brottet begicks – sänks straffet med ett år.

Mannen döms också till utvisning. Han sökte asyl i Sverige i oktober 2015 men fick avslag och utvisningsbeslut två år senare – ett beslut som också vann laga kraft i april 2018.

I november samma år beviljades han ett 13 månader långt uppehållstillstånd för gymnasiestudier. Någon förlängning av detta fick han dock inte och när det kom ett nytt utvisningsbeslut från Migrationsverket i april 2020 avvek han.

När han nu döms till utvisning förbjuds han också att återvända till Sverige förrän tio år från domens datum.

Läs även: Finland utvisar kriminell somalier – trots att han är född och uppvuxen i landet

Läs även: Äldre man avbröt cykelstöld – fick hembesök av knivbeväpnade ungdomar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag