Gymnasieelever knivrånade under pågående lektion

Bild: Flickr
  • Tisdag 8 feb 2022 2022-02-08
E-post 188

VÄSTERÅS På måndagen blev elever på Rudbeckianska gymnasiet i centrala Västerås rånade mitt under en pågående lektion. Gärningsmännen hotade med kniv och kom undan med flera datorer, rapporterar SVT.

– En utav våra klasser har blivit rånade på sina skoldatorer inne i ett klassrum under en pågående lektion, säger rektorn Henrik Pettersson till SVT.

– Det kom in, vad vi förstår, en eller ett flertal personer och på något sätt liksom rånat och fått med sig alla deras datorer härifrån.

Henrik Pettersson säger att ingen blev fysiskt skadad men att de berörda eleverna och anställda blev skärrade och upprörda.

Polisen skriver på sin hemsida att det var två gärningsmän som hotade med en kniv och fick med sig flera datorer.

”Gärningspersonerna ska sedan ha flytt från skolan. I höjd med domkyrkan ska de ha försökt att tvinga till sig en personbil från en privatperson. I samband med detta ska två andra privatpersoner försökt att avbryta handlingen. En av privatpersonerna, en man i 40-årsåldern, sprang efter gärningspersonerna, men blev misshandlad av en av gärningspersonerna”, skriver polisen.

Händelsen rubriceras som rån, grovt försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och misshandel.

P4 Västmanland rapporterar på tisdagsmorgonen att ingen har gripits ännu.

Stefan Remne, gymnasiechef på Västerås stad, får frågan om hur man kan förhindra att något liknande händer igen.

– Det är ju svårt. Du kan förhindra väldigt mycket, men då skapar du ju också en miljö och ett samhälle som är fullständigt låst, och det vill man ju inte heller, säger han till radion.

– På samma sätt som man låser ut någon så finns ju känslan av att man faktiskt låser inne någon också. Jag vill inte ha en sådan miljö, men det kanske är åt det hållet vi behöver gå.

Läs även: Umeåpolisen ordnar mysrum för unga förbrytare

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag