Han jagas av dansk polis för dödlig skottlossning vid Lars Vilks-möte

Här är en av de misstänkta gärningsmännen som nu efterlyses av dansk polis. Foto: Polisen Köpenhamn
  • Lördag 14 feb 2015 2015-02-14
E-post 259

KÖPENHAMN Nu har polisen i Danmark gått ut med en efterlysning på vad man misstänker är en av gärningsmännen vid händelsen i Köpenhamn där en person avled till följd av skottlossningen. Känner du igen mannen ombeds du omgående ringa polisen.

Skottlossningen i Köpenhamn, vid ett möte om yttrandefrihet där konstnären Lars Vilks närvarade, har blivit en världsnyhet och jämförs med terrorattentatet i Paris mot Charlie Hebdo. Just nu pågår en intensiv jakt i Danmark på de misstänka gärningsmännen, och alldeles nyligen släppte polisen en bild på en av männen som nu jagas av polisen.

Om du ser, eller känner igen mannen på bilden, ombeds du att omgående kontakta polisen på telefon 112.

”Ensam gärningsman”

I ett pressmeddelande förklarar polisen i Köpenhamn att preliminära vittnesmål gör gällande att det var en ensam gärningsman som låg bakom skottlossningen mot mötet för yttrandefrihet. Lars Vilks ska inte ha kommit till skada och den person som rapporteras död ska enligt uppgifter i danska medier varit en åhörare.

Läs också: Experten om dödlig skottlossning vid Lars Vilks-möte: “Attack från identitärerna”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag