Experten om dödlig skottlossning vid Lars Vilks-möte: ”Attack från identitärerna”

Henrik Arnstad anlitas ofta av medier som expert på bland annat fascism. Foto: Faksimil twitter.com
  • Lördag 14 feb 2015 2015-02-14
E-post 348

KÖPENHAMN Flera medier rapporterar att en dödlig skottlossning ska ägt rum utanför ett möte i Köpenhamn där konstnären Lars Vilks deltog. – Demokratin under attack från de identitära rörelserna, skriver vetenskapsjournalisten och fascistexperten Henrik Arnstad.

En kraftig skottlossning ska ägt rum utanför ett möte om yttrandefrihet där bland annat konstnären Lars Vilks var närvarande. Hittills rapporteras att en person är död och det ska vara en mötesdeltagare. Förutom Vilks var även Frankrikes ambassadör François Zimeray närvarande vid mötet. Dock ska Vilks och ambassadören vara oskadda.

”Demokratin under attack från de identitära rörelserna”

Fascistexperten och vetenskapsjournalisten Henrik Arnstad, som bland annat statsminister Stefan Lövén använder som expert på fascism, kommenterar händelsen på twitter och skriver att attacken kommer från högerextremt håll.

– Igår anfölls Expressen. Idag skottlossning i Danmark. Demokratin under attack från de identitära rörelserna. Kämpande demokrati är svaret!

Den identitära rörelsen anses av flera bedömare vila på en helt eller delvis nyfascistisk grund. Det finns samtidigt motstridiga uppgifter till fascistexperten Arnstad. Nyhetsbyrån Sputnik rapporterar att attentatsmännen pratade Arabiska och i Danmark jämförs händelsen med terrordådet i Paris, ett dåd som utfördes av radikala islamister.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag