Hängda dockor utanför kommunhus i Skåne och Blekinge

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 15 nov 2019 2019-11-15
E-post 83

RONNEBY En docka hängd i en snara med ett ”högerextremt budskap” har hittats utanför stadshuset i Ronneby. Liknande dockor har under morgonen även hittats utanför stads- och kommunhus i Båstad och Skurup. 

Klockan 7 på fredag morgon ringde en privatperson till polisen i Ronneby i Blekinge och anmälde att en docka hängde i en snara utanför Ronneby Stadshus, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

En papperslapp uppsatt på dörren ska enligt BLT ha innehållit ett ”högerextremt budskap” som kunde tolkas som ett hot mot politiker i allmänhet.

– Det är alltid obehagligt med den här formen av hot. Men jag uppfattar ändå stämningen inne på arbetsplatsen som lugn. Vi har gått ut med information på vårt infranät. Det blir inga mer åtgärder i nuläget. Men om det dyker upp någon frågeställning eller diskussion om det som inträffat, är vi beredda att ta upp den, säger Per Drysén, kris- och beredskapshandläggare på Ronneby kommun, till BLT.

Två liknande dockor ska ha hittats utanför kommun- eller stadshusen i Båstad och Skurup under morgonen.

– Med tanke på det liknande tillvägagångssättet och med liknande budskap så känner vi oss ganska trygga i att de hör ihop, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson, till TT.

Läs även: Här får NMR-nazisterna stryk av polisen i Kungsträdgården

Läs även: Åklagaren: Nazist samlade information om journalister – åtalas för förberedelse till mord

Lyssna även på: Från muddringar till knivrån – dags att anpassa straffen till det nya Sverige

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag