Här räddar polisen kaxiga Tensta-ungdomar från Nyheter Idag

Polisen räddade ungdomarna från Nyheter Idag. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Måndag 25 maj 2015 2015-05-25
E-post 5354

STOCKHOLM När Nyheter Idag var på plats i Tensta efter att ett femtiotal ungdomar kastat sten och brandbomber mot polisen utspelades en märklig scen. Efter att Nyheter Idag konfronterat några ungdomar som sagt att de skulle kasta sten på polisen – då gick de själva till polisen för att klaga över att de blev filmade.

Flera medier rapporterade på fredagkvällen att ett femtiotal ungdomar kastat sten och brandbomber mot polisen i Stockholmsförorten Tensta. När Nyheter idag är på plats i Tensta för att dokumentera polisens arbete med att hålla ordning börjar några ungdomar skrika att de ska kasta sten mot polisen.

Nyheter Idag konfronterade ungdomarna och frågade varför de skulle kasta sten mot polisen, men då ville de varken svara på våra frågor eller synas i bild framför kameran. Istället valde de själva att vända sig till polisen för hjälp då de inte ville bli filmade. Till slut räddar polisen ungdomarna och ber Nyheter Idag stänga av kameran.

Aftonbladets har pratat med närpolischefen i Tensta, Jörgen Ohlsson, med anledning av upploppet. I den artikeln berättar boende i området att polisen trakasserar de boende i området, men den förklaringen slår polisen ifrån sig.

– Det är helt fel. De försöker bara rättfärdiga ett kriminellt beteende, säger Ohlsson till Aftonbladet.

Vi har blurrat de delar i videon där ansiktet på ungdomarna syns så de slipper skämmas ifall deras mammor läser den här artikeln.

Nedan kan du se videon där polisen räddar ungdomarna från Nyheter Idag

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag