Här trakasserar Black Lives Matter restaurangbesökare – kräver att de visar solidaritet

Bild: Faksimil Twitter
  • Onsdag 26 aug 2020 2020-08-26
E-post

WASHINGTON DC En Black Lives Matter-demonstration i Washington DC på måndagen urartade när demonstranter började trakassera restaurangbesökare som man försökte pressa att visa solidaritet med BLM-rörelsen.

En film som sprids på sociala medier visar hur BLM-demonstranterna omringar en ensam kvinna och kräver att hon ska höja näven i luften i en gest av solidaritet, något kvinnan vägrar.

Läs även: Man gripen efter att ha poserat med knä på 2-årigt barns nacke: ”BLM now MF”

Enligt Twitteranvändaren Fredrick Kunkle WaPo, som är skribent på Washington Post, var sportjournalisten Chuck Modiano en av demonstranternas ledare.

Modiano kallar sig själv för ”rättvisejournalist” och skriver bland annat för Deadspin. Enligt Kunkle ska Modiano ha varit en av de drivande i att försöka pressa kvinnan till att höja sin näve i luften.

Läs även: Försvarslös bilförare grovt misshandlad av BLM-pöbel i Portland

– Det kändes som jag var under attack, ska kvinnan, som enligt Kunkle heter Lauren B. Victor, ha sagt efter konfrontationen.

– I ögonblicket kändes det inte rätt. Jag var inte rädd, jag trodde inte de skulle göra något mot mig. Jag är väldigt mycket på deras sida, jag har marscherat med dem i veckor och veckor, sade Victor vidare enligt Kunkle.

En annan film visar hur BLM-aktivister trakasserar vita restaurangbesökare på en uteservering, ger dem fingret och anklagar dem för att stödja vit överhöghet om de inte höjer sina nävar.

Läs även: Skyttedal och Tobé röstade på Bah Kuhnkes BLM-resolution: Kritiserar Trump och kräver genusperspektiv

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag