Här uppmuntrar toppolitikern i (V) att hindra Åkesson

Bild: Faksimil Facebook
  • Tisdag 13 maj 2014 2014-05-13
E-post 0

GÖTEBORG Nyheter Idag kan avslöja att en partistyrelseledamot i Vänsterpartiet uppmuntrade ungdomsförbundet att hindra Jimmie Åkessons torgmöte i Göteborg. Flera medier rapporterar att Åkesson till slut fick ställa in mötet.

I en Facebookgrupp skapad av Ung Vänster Göteborg och Bohuslän, med namnet ”Inga rasister i Göteborg – motdemonstration mot SD 13 Maj”, planerades mötesstörningen.

– Det kommer alltså att bli en motdemonstration i syfte att störa SD:s torgmöte så mycket det går, t ex med megafoner och slagord, eller andra grejer som låter mycket för den delen, skriver Ung Vänster Göteborg och Bohuslän i gruppens beskrivning.

Får stöd från Vänsterpartiets partistyrelse

I gruppen tipsar användare varandra om var man kan få tag i gastutor och vuvuzelor. En kille berättar att han ska ta med sig en stor bastrumma till Åkessons torgmöte. Ingen person i gruppen ser ut att ifrågasätta att de försöker tysta en politisk motståndare, istället uppmuntras det av flera individer.

– Jag ser på GTs livesändning att ni jagat bort Jimmie nu. Heja heja, ni är bäst!, skriver Annika Fägerlind som sitter i partistyrelsen för Vänsterpartiet.

Här uppmuntrar Annika till mötesstörningar mot Sverigedemokraterna i Ung Vänsters facebookgrupp.

Här uppmuntrar Annika till mötesstörningar mot Sverigedemokraterna i Ung Vänsters facebookgrupp.

När Nyheter Idag når Annika Fägerlind över telefon är hon fåordig.

– Man kan säga att en person som är med i vänsterpartiets partistyrelse uppmuntrar det, mer än så kan man ju inte säga, förklarar Annika i telefonen.

Men är det lämpligt att uppmuntra till det här när man sitter i vänsterpartiets partistyrelse?

– Skulle inte du kunna ringa igen imorgon på dagen?, frågar Annika.

Sedan förklarar Annika att hon sitter dåligt till och kan inte prata i telefon.

Åkesson djupt kritisk

På twitter är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson djupt kritisk till agerandet från Vänsterpartiets sida. I en tweet ställer han en öppen fråga till Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt om det är okej att sabotera andra partiers möten.

 Nedan kan du höra samtalet med vänsterpartiets ledamot i partistyrelsen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag