Hells Angels-medlemmar sköts på fest – tolv personer anhållna

Foto: Google Maps/Nyheter Idag
  • Söndag 4 Nov 2018 2018-11-04
E-post 105

MÖLNLYCKE Åtta personer vårdas på sjukhus efter skottlossning på lördagskvällen vid en festlokal i sydöstra Mölnlycke. Tolv personer är anhållna efter händelsen där medlemmar i Hells Angels är bland de skjutna, uppger GT/Expressen.

Polisen fick larm strax efter klockan 21 på lördagskvällen om skottlossning vid en festlokal i sydöstra Mölnlycke strax söder om Göteborg.

– Vi åker dit och det är någon form av skottlossning. Det skjuts några och några är skadade när vi kommer till platsen. De skadade förs till sjukhus, säger polisens presstalesman till Nyheter Idag.

När Nyheter Idag är i kontakt med polisen strax efter klockan 13 på söndagen är samtliga skjutna vid liv. Minst en är allvarligt skadad, enligt Aftonbladet.

– Jag har blivit informerad om händelsen under natten och kan säga som så att av de skadade finns det personer som tillhör Hells Angels, säger Sven Lindgren, kriminalkommissarie och polisen Region Västs expert på kriminella mc-gäng till Expressen.

Hells Angels har en supportklubb med lokaler i området där skottlossningen ägde rum uppger Göteborgs-Posten.

Polisen skriver på sin hemsida att en mc-klubb figurerar i förundersökningen men vill inte säga om det är Hells Angels.

”Det finns kopplingar till en mc-klubb i förundersökningen. Dels via lokalen och dels via involverade personer”, skriver man.

En  förundersökning om försök till mord har inletts och tolv personer har anhållits. Ett område runt den aktuella festlokalen har spärrats av för teknisk undersökning under söndagen.

Läs även: SD-ungdomar misshandlades av invandrargäng – polisen lade ner utredning

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag