Högg ihjäl sin mamma av misstag under krogslagsmål

Bild: Privat/Merseyside police
  • Fredag 10 mar 2023 2023-03-10
E-post 0

Under ett slagsmål med sin knarklangare utanför en pub i Kirkby, Storbritannien råkade Jamie Dempsey, 32, hugga sin mamma Karen, 55, så illa med en kniv så att hon avled. Nu döms han till 19 års fängelse.

Det var den 22 augusti förra året som Jamie gick ut på puben Brambles med sin mamma Karen. Där träffade han emellertid sin knarklangare Brian Flynn som han var skyldig 2 000 brittiska pund, alltså mer än 20 000 kronor.

Läs även: Här håller hjältarna fast den misstänkte knivmannen

Jamie och Brian hamnade i slagsmål på pubens parkering över skulden, och den knivbeväpnade Jamie  knivhögg Brian fem gånger, skriver Metro UK.

Men så tappade han balansen, och råkade därmed knivhugga sin mamma Karen, som gått emellan männen för att försöka avbryta slagsmålet.

– Jag gav henne en kram och hon sade åt mig att försvinna. Hon sade åt mig att försvinna och komma bort därifrån, beskriver Jamie Dempsey sitt sista ögonblick med mamman i rätten.

Enligt Jamie förstod han inte hur illa skadad hans mamma var, och han flydde platsen till sin moster, där han bad sina kusiner att bränna hans nedblodade kläder.

Samtidigt togs modern till sjukhus där hon avled en timme senare, då kniven skadat hennes hjärta och lever.

Jamie Dempsey sade till rätten att han ångrade knivhugget på sin mor ”mer än någonting i hela världen”.

– Hon var min klippa, hon var den enda person i världen som varit med mig hela livet. Min bästa vän om jag ska vara ärlig. Jag älskade henne mer än någonting. Helt briljant, bästa mamman i världen, sade han till rätten.

Jamie Dempsey friades från mord men döms till 19 års fängelse för dråpet på sin mor samt för grov misshandel på Brian Flynn.

Läs även: Ville bli utvisad – knivhögg 18-åring

Läs även: Fånge ville byta cell – slog ihjäl två pedofiler

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag