Här håller hjältarna fast den misstänkte knivmannen

Bild: Flashback/Faksimil Twitter
  • Torsdag 2 mar 2023 2023-03-02
E-post 0

Den man som misstänks för att ha knivskurit en flicka i 10-årsåldern i Brunnsparken i Göteborg brottades ned av personer ur allmänheten innan han greps av polis. En film som visar hur personer håller fast den misstänkta mannen sprids på sociala medier.

Vid lunchtid på torsdagen knivhöggs en flicka i 10-årsåldern svårt av en man i Brunnsparken i centrala Göteborg. En kvinna i 70-årsåldern som är anhörig till flickan knivskadades i attacken.

Den misstänkta gärningsmannen övermannades av personer ur allmänheten. Nu sprids en film på sociala medier som visar hur mannen hålls fast av personer ur allmänheten.

Enligt uppgift till Samnytt är mannen  36 år gammal och född i Iran. Han kom till Sverige tillsammans med sina föräldrar och två äldre syskon när han var tre år gammal.

Sedan han blev straffmyndig har mannen dömts för ett stort antal brott, bland annat ett antal stölder, en misshandel och två rån.

Strax innan jul 2015 rånade han en guldbutik i centrala Göteborg beväpnad med ett ”automatgevärsliknande föremål”. Han kom då över klockor till ett värde av över två miljoner kronor.

Han dömdes till tre års fängelse för det väpnade rånat. När han avtjänade sitt straff på Norrtäljeanstalten misshandlade han en livstidsdömd mördare, rapporterar GP.

Han har sedan dess dömts till ytterligare två fängelsestraff, i nio respektive tre månader.

Under vintern dömdes han för att ha stulit en dator i en butik nära platsen där dagens dåd skedde, men slapp fängelse då frivården ansåg att det skett en ”påtaglig förbättring” i hans annars kriminella liv.

”Tingsrätten anser att en skyddstillsyn kan bidra till att NN inte begår nya brott”, skrev domstolen.

Enligt uppgift till Samnytt är flickan från Nederländerna och på besök i Sverige, och den skadade personen ska vara hennes mormor. Mormodern ska ha lindriga knivskador på armarna.

– Hon har knivskador på underarmarna, om det är avvärjningsskador, skador hon fått när hon försökt gripa mannen eller vad de besår är jag inte säger på, säger Thomas Fuxborg.

Flickan ska ha blött från magen när hon fördes till sjukhus med ambulans enligt uppgift från polis till Expressen.

Sahlgrenska sjukhuset meddelar vid 17.20 att flickans tillstånd är allvarligt men stabilt. Flickans mormor vårdas inte längre på sjukhuset.

Läs även: Här förs misstänkt gärningsman bort av polis efter mordförsök på flicka

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag