”Hora! Slyna!” – tidigare dömd våldtäktsman släpade kvinna efter bil

Foto: Flickr
  • Tisdag 13 mar 2018 2018-03-13
E-post 1051

UPPLANDS VÄSBY En man som tidigare dömts för att ha deltagit i en gruppvåldtäkt åtalas nu för att ha släpat en kvinna efter sin bil.

Fria Tider rapporterar om den 21-årige mannen som skriven och född i Spånga. Han var och tankade med några kompisar på en bensinstation i Upplands Väsby när personalen anade oråd och befarade att han skulle smita.

Två ur personalen, en man och en kvinna, konfronterade honom. Mannen försökte då fly och kvinnan tog tag i hans ratt för att hindra honom.

– Hora! Slyna! Släpp bilfan! skrek mannen enligt den manlige medarbetaren.

Mannen smäller då igen dörren, klämmer fast kvinnans hand och drar henne efter bilen i cirka 40 meter. Den manliga kollegan ingriper och lyckas få loss kvinnan.

Tidigare dömd

Kvinnan fick svåra smärtor, hade stora skrapsår på benen och hade svårt att gå i flera veckor efter händelsen. Den 21-årige mannen åtalas för grov misshandel vid Attunda tingsrätt.

Det är dock inte första gången som 21-åringen har kommit i klammeri med rättvisan. 2013 dömdes han till ungdomsvård och 150 timmars ungdomstjänst för en grov våldtäkt där han och hans vänner turades om att förgripa sig på en minderårig flicka.

De dömda friades dock av hovrätten då ”flickans rädsla för hot om våld inte var tillräcklig för att hon skulle ha ansetts ha befunnit sig i en särskilt utsatt situation”, som Fria Tider skriver.

Läs även: Böter och samhällstjänst straffet för livsfarliga bilsläpningar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag