Hotellnäringen återhämtar sig – men fler medarbetare behövs

  • Fredag 2 dec 2022 2022-12-02
E-post

Efter två svåra år för turist- och hotellbranschen håller det för första gången på att vända uppåt på riktigt. Den officiella branschorganisationen i Sverige för just hotellindustrin rapporterar nu att hotellbokningarna i såväl storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö som i mindre orter har legat på en stabil och högre nivå under de senaste sex månaderna. Kapaciteten i storstäderna ligger stabilt på runt 87% medan den på mindre orter ligger på cirka 83%. Det finns också en trend mot ökande efterfrågan på rabatt- och kupongportaler, såsom promo-codes.se, vilket indikerar resenärers önskan att spara pengar, orsakat av den rådande ekonomiska situationen.

Många behöver rekryteras

Ett faktum som de allra flesta hotellchefer håller med om är dock att fler behöver anställas inom just hotellbranschen. Detta har att göra med att många medarbetare lämnade området under de senaste två åren för att istället söka sig till andra tjänster då färre bokade hotellnätter. Dessa platser behöver nu fyllas på igen tack vare att fler reser, speciellt genom att använda olika kuponger och kampanjkoder som en Scandic rabattkod för att boka, och behovet av nya medarbetare som är intresserade av att arbeta och utvecklas på hotell är stort. Därför kommer ett stort arbete att behöva göras för att på nytt fylla platserna som finns och därigenom också ge gästerna den service som varje hotell önskar.

Nya jobb skapas inom mat- och städservice

Det är främst inom matdelen på hotell och även inom städtjänster som fler kommer att behöva rekryteras till hotellnäringen under de närmaste åren. Detta för att snabbt och effektivt kunna ta hand om den dagliga driften på hotellet. Man kommer att skapa en plan för att på ett tryggt sätt kunna rekrytera kompetenta medarbetare som kan ta hand om sina arbeten på allra bästa sätt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag