Insändare: En liten reflektion…

Poliser på plats i Bro. Foto: Christian Eggert
  • Lördag 14 sep 2019 2019-09-14
E-post 98

INSÄNDARE I Malmö blir en småbarnsmamma ihjälskjuten mitt på dagen samtidigt som hon håller sitt lilla barn i famnen.

Bilar antänds och brinner varje natt i våra städer. Polisstationer attackeras med bomber och våldtäkterna i samhället ökar i en utsträckning vi aldrig tidigare sett.
Samtidigt verkar 2019 bli ett rekordår vad gäller skjutningar med dödlig utgång.

Med dessa fakta på hand finner jag det anmärkningsvärt att vår regering valde att minska Polisens budget med 232 000 000 kronor.

Detta säger en del om dagens samhälle men det säger ännu mer om regeringens prioriteringar.

Om debattören

Ola DeLjung
Samhällsdebattör

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag