”Jag var precis rätt sorts tjej för att falla för feminismens lögner”

Bild: Privat
  • Lördag 9 Nov 2019 2019-11-09
E-post 1152

Youtubern Jellybean Gen, eller Genevieve Bask som hon egentligen heter, blev viral på Youtube med en video om Greta Thunberg och de verkliga problemen i Sverige. I en stor intervju med Nyheter Idag berättar Gen bland annat om att överge feminismen och vänsterideologin, om kritiken mot sin stil och sin generation och om det finns något bra med feminism.

Den 16 oktober laddade Youtubern Jellybean Gen, eller Genevieve Bask som hon egentligen heter, upp videon ”What is really happening in Sweden, Greta?”. Videon handlar om fenomenet Greta Thunberg och hur det står till i Gretas hemland Sverige, som Gen menar har mer akuta problem än klimatförändringar.

– Jag är inte här för att censurera mig själv, jag är inte här för att prata runt ämnet. Det är ganska uppenbart för alla som varit uppmärksamma att våra problem beror på massinvandring, säger Gen bland annat i den engelskspråkiga videon.

Videon blev viral, med över 1,5 miljoner visningar i skrivande stund, och enligt Gen berodde det hela på att videon kom ut vid rätt tidpunkt.

– Videon släpptes några dagar innan det kanadensiska valet, och Greta Thunberg var samtidigt i Kanada. Majoriteten av mina nya tittare var kanadensare. Det var helt rätt tidpunkt, och jag tror det är många, i Sverige och resten av världen, som är väldigt trötta på den här paniken, förklarar Gen för Nyheter Idag.

– Just i Sverige så har vi ju behövt lyssna på detta i typ ett år nu. Och man har blivit utmålad som klimatförnekare och alla möjliga saker för att man inte har köpt paniken eller är trött på vad Greta säger. Men om man har någon kritik så utmålas man som att man hatar barn. Folk är trötta på det helt enkelt.

– Att kanadensare och amerikaner får höra det från en ung svensk tjej, från mig, jag är kanske rätt språkrör för det, skulle jag tro.

Bli PLUS-medlem och läs resten av intervjun med Jellybean Gen. Som prenumerant är du också med och gör vår journalistik möjlig.

– ”Det är alltid något som man har panik över” – om klimatfrågan, feminismen och andra vänsterfrågor.

–  ”Helt plötsligt så var alla mina kompisar ”icke-binära” och jag tyckte det var jättekonstigt” – om hur hon började tvivla på feminismen.

– ”Jag förlorade två av mina bästa kompisar, för att de tyckte att jag var ond” – om det sociala priset för att överge feminismen.

– ”Jag tycker inte att mitt utseende ska ha någonting att göra med mina åsikter” – om att fortfarande se ut som en feminist.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag