Journalist misshandlad av Antifa under antifeministisk demonstration

Bild: Faksimil Twitter
  • Söndag 30 jun 2019 2019-06-30
E-post 337

PORTLAND Den amerikanska journalisten Andy Ngo, som bland annat skrivet för Quillette, har blivit misshandlad av antifa-demonstranter i samband med en demonstration i Portland, Oregon på lördagen.

Under lördagen anordnade den radikala högergruppen Proud Boys en demonstration i Portland i västra USA till stöd för den så kallade ”Him too”-rörelsen som vänder sig mot ”falska våldtäktsanklagelser”.

Him too-rörelsen uppstod till stöd för Brett Kavanaugh, den av president Donald Trump tillsatte domaren i amerikanska högsta domstolen som anklagades för våldtäkt inför sitt godkännande.

Antifa i Portland samlades till en motdemonstration. Våld utbröt och journalisten Andy Ngo, som skrivit flera artiklar som är kritiska till Antifa, blev igenkänd och misshandlad.

Överfallet fångades på film av den lokala journalisten Jim Ryan, som bevakade demonstrationen för The Oregonian.

På filmen hör man att Andy Ngo identifieras av en kvinna som skriker ”Fuck you Andy”. Flera andra antifa-aktivister ropar åt Ngo att försvinna, sedan attackeras han med slag, sparkar, spray och milkshake.

Andy Ngo själv visade senare upp sitt blåslagna ansikte i en tweet från akuten.

Att kasta milkshake på meningsmotståndare har blivit populärt bland vänsteraktivister i Storbritannien under våren. Bland annat har Nigel Farage, Tommy Robinson och Carl Benjamin, även känd som Youtubern Sargon of Akkad, attackerats med milkshake.

Hamburgerkedjan Burger King fick hård kritik när företagets twitterkonto tycktes stödja attacker med milkshake efter en attack på Nigel Farage i Newcastle under valkampanjen inför EU-valet.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag