Katolsk kyrka utsatt för stenkastning

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Måndag 27 jul 2020 2020-07-27
E-post 1221

YSTAD Katolska kyrkan i Ystad utsattes för stenkastning mitt under gudstjänsten på lördagskvällen. Stenarna kastades genom ett fönster och var nära att träffa en kvinna.

Kyrkoherden Eugeniusz Machnica berättar att tre stora stenar kastades in genom ett av fönstren. Först kastades en sten, och några minuter senare återvände förövarna för att kasta två till.

En kvinna var nära att träffas men stenen hamnade på hennes väska i stället. Besökarna flyttade sig till andra sidan av kyrkan.

Gärningsmännen beskrivs som tre unga killar som sprang från platsen. Eugeniusz Machnica tror inte att det fanns några ideologiska motiv bakom attacken.

– Det är ofta berusade ungdomar som går denna vägen. Det är svårt att bedöma om det hade något med kyrkan att göra, säger han.

En man i kyrkan ringde polisen men fick svaret att de inte hade några bilar lediga och inte kunde komma. Ystads Allehanda rapporterar att händelsen har polisanmälts som skadegörelse.

Läs även: Våldtog barn över hundra gånger – slipper utvisning efter dom i hovrätten

Läs även: Janouch om ”cancel culture”: Det handlar om politisk förföljelse

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag