Kjäll mördades under rån mot julbord – 24–åring anhållen

Restaurang Ströget i Gislaved. Bild: Google Street view
  • Tisdag 22 sep 2020 2020-09-22
E-post 372

GISLAVED I december förra året, mitt under en julbordsservering, slog två rånare till mot en restaurang i Gislaved. När gästen Kjäll Gustavsson, 57, försökte ingripa mot rånarna knivhöggs han till döds. Nu har en misstänkt gärningsman anhållits, på sannolika skäl misstänkt för mordet på Kjäll.

En 24-årig man anhölls på tisdagen på sannolika skäl misstänkt för mordet på en man på Restaurang Ströget i Gislaved den 14 december 2019, meddelar Åklagarmyndigheten.

Läs även: Heberlein: Vi kan inte känna oss trygga

24-åringen greps i ett annat län, och förhör planeras när han tilldelats en försvarare. Senast på fredag ska åklagaren fatta beslut om häktning. Åklagaren är inte tillgänglig för media.

Det var den 14 december förra året som två maskerade rånare slog till mot restaurang Ströget i Gislaved som serverade julbord. Rånarna ska genom hot försökt få personalen att ge dem kontanter och öppna kassaskåpet.

Restauranggästen Kjäll Gustavsson, 57, som var på plats för att äta julbord, försökte ingripa men blev knivhuggen, skriver Aftonbladet. Gäster på restaurangen påbörjade hjärt- och lungräddning men hans liv gick inte att rädda.

– Han hade civilkurage, alltid. Jag kan inte allt vad som har hänt där inne. Han skulle hjälpa personalen helt enkelt, berättade Kjälls bror Stefan för Kvällsposten strax efter mordet.

Läs även: Restauranggäst slogs ihjäl av tre rånare

Läs även: Akut platsbrist på anstalter och häkten: ”Det är i princip fullt”

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag