Knivbeväpnad man jagade kvinna med barn

Arkivbild. Foto: Mattias Albinsson
  • Fredag 15 sep 2017 2017-09-15
E-post 245

DEGERFORS En man i 25-årsåldern är gripen av polis misstänkt för försök till grov misshandel. Mannen ska ha hotat en kvinna och hennes barn med en kniv.

Under fredagsmorgonen grep polisen en man i 25-årsåldern efter att han hotat knivskära en kvinna och hennes barn i centrala Degerfors, uppger Nya Wermlands-Tidningen.

Vid niotiden på fredagen larmades polisen till en adress i Degerfors där en man ska ha hotat flera personer med kniv. Nya Wermlands-Tidningen träffade ett vittne som bor på samma adress som den knivbeväpnade mannen och den hotade kvinnan.

Den hotade kvinnan skulle ta sig till tvättstugan och hade sitt barn på 1,5 år på armen. Den knivbeväpnade mannen bor i en lägenhet i samma hus och har alltid sin ytterdörr öppen så det blir svårt att ta sig förbi i hallen. För att kunna ta sig till tvättstugan stängde kvinnan mannens dörr.

Det var då som mannen kom ut, sparkade kvinnan och försökte slå barnet. Efter det skrek mannen och försökte ta sig upp till kvinnans lägenhet för att slå hennes andra barn. När mannen kom fram till lägenheten öppnade kvinnans man dörren. Då sprang den våldsamma mannen tillbaka till sin lägenhet och kom tillbaka med en kniv. Efter det skrek kvinnan att hon skulle ringa polisen.

Efter kvinnans skrik sprang mannen in till sin lägenhet och låste dörren. Han hoppade sedan ut från sin balkong och försvann upp mot centrum. Enligt vittnet är det inte första gången som mannen har uppträtt hotfullt mot kvinnan och hennes familj. Polisen var dock snabbt på plats och inom kort kunde de gripa mannen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag