Komikern Magnus Betnérs attack på SD: ”Parti med ynkryggar”

Foto: Nikke Lindqvist/Flickr
  • Torsdag 6 sep 2018 2018-09-06
E-post 150

SVERIGE Han blev rikskänd efter sin Youtube-video om att ”Sverige har aldrig varit tryggare”. Nu är komikerprofilen Magnus Betnér tillbaka. I en Facebookkommentar sågar han Sverigedemokraterna efter att partiet värvat Lars Adaktussons stabschef Charlie Weimers. ”Gick ju ändå till ett parti med ynkryggar så inte helt oväntat va?”, skriver Betnér.

Magnus Betnér har under lång tid varit kritisk mot Sverigedemokraterna. Betnér, som själv tidigare röstat på Feministiskt Initiativ och kallat sig liberal feminist, kommenterar ett inlägg på Johan Ingerös Facebookvägg om att Charlie Weimers gått från Kristdemokraterna till SD.

Läs även: Jimmie Åkessons fräcka kupp: Värvar Adaktussons stabschef till SD

”Gick ju ändå till ett parti med ynkryggar så inte helt oväntat va?”, skriver Magnus Betnér.

Johan Ingerö, som i orginalinlägget resonerar kring att det är riktigt att gå till det parti som man känner sig hemma i men är kritisk på det sätt som Weimers lämnade KD, svarar att han ”inte skriver under på den beskrivningen” av SD:are generellt.

Magnus Betnér har tidigare fått hård kritik av bland annat Joakim Lamotte efter den uppmärksammade Youtube-videon där Betnér förklarar att ”Sverige har aldrig varit tryggare”.

Läs även: Lamotte totalsågar Betnér om brottslighet i samhället: ”Du pissar folk i ansiktet”

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag