Konkurrenten rasar mot Hans Rosling efter SD-citat: ”Inte längre vår kung”

Totte Löfström går nu till rasande attack på Hans Rosling för att den senare sagt att SD har rätt om hjälp till UNHCR. Foto: Faksimil Nyheter24
  • Onsdag 7 okt 2015 2015-10-07
E-post 1441

STOCKHOLM Efter att Nyheter Idag intervjuat professor Hans Rosling, där han står på sig i sitt påstående om att SD har rätt om UNHCR, rasar nu konkurrenten Nyheter24. ”Så när Hans Rosling vägrar prata politik men säger att Jimmie Åkesson har rätt tappar jag allt förtroende för honom”, skriver konkurrentens debattchef Totte Löfström i en syrlig krönika.

Det började med ett citat på publicistklubben av professor Hans Rosling där han berättar att Jimmie Åkesson haft rätt om att pengar i biståndsbudgeten bör användas till organisationer som UNHCR. Senare ringde Nyheter Idag till Rosling för att få ett förtydligande och han stod på sig.

– Ja men det är ju det han har sagt. Jag kan ju inte låta Jimmie ha monopol på en sanning?, sade Rosling till Nyheter Idag.

Ville inte prata med Nyheter24 – Talade istället ut hos Nyheter Idag

Artikeln från Nyheter Idag blev en klickraket och skulle utan tvekan kvala in som en av de mer delade artiklarna hos konkurrenten Nyheter24. Men konkurrenten fick aldrig någon chans att citera Rosling angående hans SD-citat, något som konkurrentens debattchef Totte Löfström rasar över i en krönika.

”När vi på Nyheter24 ringde upp Rosling för att fråga vad han menade blev han upprörd och sa att han inte tänker kommentera Sverigedemokraternas politik”, skriver Löfström.

Tonen var en helt annan när Nyheter Idag ringde. Rosling talade med Nyheter Idag i ungefär en halvtimme och trots flera kritiska frågor stod han på sig om att ge Jimmie Åkesson rätt i just den frågan som rör biståndsbudgeten och UNHCR, alltså att biståndspengar bör gå till flyktinglägrena.

Nyheter24: ”Rosling är inte vår kung”

När det stod klart för konkurrenten Nyheter24 att Rosling inte backar från citaten där han ger Åkesson rätt i en enskild politisk sakfråga rann droppen över för tidningens debattchef Totte Löfström. I en rasande krönika går han till attack mot den tidigare så hyllade professorn och Löfström konstaterar att Rosling inte ”är vår kung”.

”Men han är för feg för att dra några slutsatser. I stället gömmer han sig bakom en tro att han står över det politiska, att han minsann inte bär ansvar för vad faktan sedan används till”, skriver Löfström i sin krönika.

Totte har i skrivande stund fått otroliga 126 röster som håller med honom. Samtidigt finns en grupp som inte håller med, de är ungefär 3300 procent fler med hela 4168 röster.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag