Kraftig detonation på Södermalm

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 17 okt 2019 2019-10-17
E-post 16

STOCKHOLM Under natten till torsdagen har tre explosioner skett i Stockholmsområdet, varav en på centrala Södermalm.

Vid tvåtiden på natten larmades polisen om en kraftig smäll i en fastighet på Södermalm. På plats kunde man konstatera att uppgifterna stämde och att flera glasrutor krossats. Dock ska ingen människa ha skadats.

Aftonbladet rapporterar att explosionen skedde vid Nytorgsgatan och att delar av inredningen i byggnaden har ”pulveriserats”.

– Den värsta delen av explosionen verkar ha varit vid ytterdörren, den ligger lika mycket på gatan som inne, säger en granne.

Enligt en källa till Aftonbladet misstänker polisen att explosionen orsakades av en sprängladdning. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Ytterligare två explosioner inträffade i Stockholmsområdet under natten. Den ena på en hembygdsgård i Vaxholm och den andra i Södertälje. I båda fallen har ingen person rapporterats skadad.

SVT Nyheter rapporterar att explosionen i Södertälje inträffade i en festlokal vid syrisk-ortodoxa S:t Afrems kyrka – den tredje explosionen där på drygt ett år.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Vi har valt att lägga mycket av vårt material öppet. I stället hoppas vi på att du och många andra tycker att vår journalistik är viktig och vill bidra genom att bli prenumerant, för 69 kronor i månaden.

Då kan vi fortsätta att utveckla vår journalistik och förhoppningsvis anställa fler journalister.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag