Kvinna våldtagen och rånad i svarttaxi – dumpades i vägkanten

Foto: Kat Jayne/Creative Commons
  • Söndag 18 Nov 2018 2018-11-18
E-post 526

SURAHAMMAR En ung kvinna hittades natten mot söndag dumpad längs vägkanten av ett par som ringde polisen. Kvinnan hade våldtagits av föraren när hon tog svarttaxi från Västerås.

En kvinna i 25–årsåldern anmäler att hon blev våldtagen av föraren när hon tog en svarttaxi från Västerås, det uppger Expressen.

Larmet kom till polisen klockan 03.12 på söndagen och ett förbipasserade par såg en ung kvinna i trasiga kläder vid vägkanten intill riksväg 66 söder om Surahammar.

Kvinnan fördes till sjukhus och har lämnat ett signalement på mannen. Enligt kvinnan ska hon ha tagit svarttaxi från Västerås när plötsligt föraren våldtog henne och dumpade henne längs vägen.

– Hon har lämnat ett signalement men personen är inte känd av henne, sedan får vi se vad de fortsatta spaningarna ger. Hon har även förts till sjukhus och lämnat prover, säger Christina Hagström till VLT.

Kvinnan ska även ha rånats av föraren i samband med våldtäkten.

– Det som är bra här för oss är att anmälan görs så pass tidigt efter den misstänkta gärningen. Vi är glada att paret stannade, det är alldeles för många som bara åker förbi, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen, till DN.

När Nyheter Idag talar med polisen på söndagskvällen så har ingen misstänkt gripits och inget signalement finns tillgängligt att förmedla till media.

Läs även: Utlänning häktas för överfallsvåldtäkt i Västerås

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag