Makabra fyndet: Avhuggna fårhuvuden dumpade vid naturreservat

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Tisdag 24 sep 2019 2019-09-24
E-post

OLOFSTRÖM P4 Blekinge rapporterar att 10–15 avhuggna fårhuvuden har hittats vid ett naturreservat i Olofström. Hur de hamnade där är än så länge oklart.

Daniel Ottosson på Olofströms kommun berättar för P4 Blekinge att det var i helgen som en hundklubb gjorde fyndet vid naturreservatet Halen. Bakom en sten inte långt från en parkering låg ett antal avhuggna fårhuvuden.

– Man börjar ju undra. Vem har fått för sig att lägga dem där och var kommer de ifrån? Det väckte en hel del frågor, säger Daniel Ottosson.

Han uppger att det inte har kommit in någon anmälan om försvunna får. Nu ska man se om fårhuvudena har någon id-märkning i öronen som kan ge mer information. Vem på kommunen som är villig att forsla bort huvudena är ännu inte klargjort.

– Det är ju inte ett så angenämt uppdrag att få städa sådant här. Det är inget som vi vill syssla med i vårt dagliga arbete, säger Daniel Ottosson.

Händelsen har anmälts till polisen då det är olagligt att slänga slaktavfall hur som helst.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag. De flesta av våra artiklar är idag öppna för alla att läsa, utan kostnad.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag