Man skjuten till döds i Limmared

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 20 aug 2017 2017-08-20
E-post 1

LIMMARED En man har under natten mot söndagen skjutits till döds i sin lägenhet i Limmared utanför Tranemo. Gärningsmännen, som var maskerade, tog sig in i lägenheten via en balkong. Polisen har inlett förundersökning för mord alternativt dråp. Ännu finns ingen gripen för dådet.

Polis kallades tidigt under söndagsmorgonen till en lägenhet i Limmared utanför Tranemo. Enligt larmsamtal har maskerade personer tagit sig in i en lägenhet via en balkong och därefter skjutit en man. De har sedan försvunnit samma väg som de kom. Det meddelar polisen i Västra Götaland.

Den skadade mannen kördes med en privat bil till Södra Älvsborgs sjukhus där vidare transport med helikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg tog vid. Senare meddelas att den skadade mannen dör av sina skador.

Polisen inleder en insats på platsen, lägenheten spärras av och området söks av med hundar. Det hålls även ett antal förhör med vittnen på brottsplatsen. Det framkommer att gärningsmännen lämnat platsen till fots och möjligen har de haft en parkerad motorcykel på utsidan. I nuläget finns ingen gripen för brottet.

Polisen har inlett förundersökning med rubricering mord alternativt dråp. En teknisk undersökning har påbörjats under natten men den är ännu inte avslutad.

– Den kommer nog att ta resten av dagen, säger polisens presstalesman Stefan Gustavsson till Nyheter Idag.

Polisen har för närvarande ingen misstänkt i ärendet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag